Forum Off-topic
Pogotowie prezentowe - Wersja do druku

+- Forum Off-topic (http://www.off-topic.pl)
+-- Dział: Ogólnie (http://www.off-topic.pl/forum-6.html)
+--- Dział: Kobiece sprawy (http://www.off-topic.pl/forum-7.html)
+--- Wątek: Pogotowie prezentowe (/thread-3.html)

Pogotowie prezentowe - Lili - 12-25-2012

Cześć :-)
Co roku borykam się z problemem "Co kupić rodzinie w prezencie."
Osób do obdarowania w tym roku mi przybyło. Doszli teściowie, szwagierka...
Proszę, aby w "pogotowiu" umieścić wasze propozycje prezentów dla bliższych i dalszych. Może coś mnie natchnie?

Ze swej strony proponuję:

Książki
Płyty z muzyką (ale trudno trafić!)
Coś pachnącego (też trudno trafić w gust)
Kosmetyki (byłe nie krem na cellulit!)

RE: Pogotowie prezentowe - skakAnka - 12-25-2012

hehe, no prezenty to jest masakra, zwłaszcza dla osób, których nie znamy jakoś specjalnie dobrze.

myslę, że na pewno trzeba unikać prezentów praktycznych (nie licząc osób, które sobie takich wyraźnie życzą), bo ja osobiście załamałabym się gdybym dostała skarpety albo jakiś garnek Szczęśliwy

RE: Pogotowie prezentowe - Lili - 12-25-2012

no ja akurat nie lubię kurzołapek...wole od jakieś figurki skarpetyUśmiech a odnośnie garnku zalezy ogólnie co się tyczy gadżetów kuchennych jestem zaUśmiech

RE: Pogotowie prezentowe - skakAnka - 12-25-2012

a takich pierdółek na półkę też właśnie nie lubię, ale skarpety to też niekoniecznie mój must have. myślę, że dobrą opcją są właśnie wspomniane przez Ciebie książki, ale nie każdy lubi czytać.

myslę, że dobrym pomysłem, jesli wiem, że ktoś lubi bardzo jakiś serial, jest kupienie mu całego sezonu na dvd. moja psiapsiółka uwielbia "Gotowe na wszystko" i na osiemnastkę zrzuciliśmy się jej na taki box ze wszystkimi sezonami - była wniebowzięta, bo wiadomo, że na oryginalnym dvd jakość jest o niebo lepsza niż jak się ogląda z neta Oczko

RE: Pogotowie prezentowe - Makuffka - 12-25-2012

hmm tez z tym mam zawsze problem...

najbardziej mnie cieszą prezenty niespodzianki związane z moimi zainteresowaniami...jako nudne uważam odzież

RE: Pogotowie prezentowe - Wercia - 12-25-2012

Najlepiej, jeśli nie mamy pewności co ktoś lubi, kupić mu bon podarunkowy do jakiegoś sklepu - czy to ubraniowego, czy to do empiku i tym samym unikniemy nietrafionego prezentu. Wiem, że to mało romantyczne, ale przynajmniej sprawdzone Uśmiech

RE: Pogotowie prezentowe - Lili - 12-26-2012

chmm ale bony mają wartość a nie zawsze się chcę ujawnić cenę prezentu

RE: Pogotowie prezentowe - Wercia - 12-26-2012

(12-26-2012, 10:25 AM)Lili napisał(a): chmm ale bony mają wartość a nie zawsze się chcę ujawnić cenę prezentu

I wtedy pozosotaje niestety kombinowanie z czymś na czym ceny nie będzie. Niestety co osoba to inny sposób na prezent dla niej, ciężko tak ogólnie coś wymyślić Smutny

RE: Pogotowie prezentowe - Kasia23 - 12-26-2012

Bardzo dobry tematUśmiech
Ja w tym roku mam straszny problem, bo totalnie nie mam czasu ani na łażenie po sklepach, ani tym bardziej na osobiste robienie prezentów.
Na szczęście najważniejszy prezent czyli dla Niuni już mamy Uśmiech.
Mojemu T. jak nic innego nie wymyślę, to kupię jakąś książkę o muzyce np. o Pink Floyd.
Dla mojej mamy mam już granitowy moździerz, dokupię jej może jeszcze jakieś fajne rajtuzy.
Bardzo bym chciała wymyślić coś fajnego dla mojej siostry.

A tak przy okazji, macie jakieś fajne rodzinne tradycje związane ze świętami, takie tylko wasze.
My z T. odkąd jesteśmy małżeństwem zawsze na wigilie kupujemy sobie nową bieliznę i staramy się, żeby była w tym samym kolorze, co roku innym Uśmiech.

RE: Pogotowie prezentowe - Lili - 01-01-2013

[quote='Kasia23' pid='161' dateline='1356518552'

A tak przy okazji, macie jakieś fajne rodzinne tradycje związane ze świętami, takie tylko wasze.
My z T. odkąd jesteśmy małżeństwem zawsze na wigilie kupujemy sobie nową bieliznę i staramy się, żeby była w tym samym kolorze, co roku innym :).
[/quote]

ooo ciekawa tradycja może warto u nas coś podobnego wprowadzićUśmiech