Forum Off-topic
Nowości w kinach - Wersja do druku

+- Forum Off-topic (http://www.off-topic.pl)
+-- Dział: Ogólnie (http://www.off-topic.pl/forum-6.html)
+--- Dział: Kultura i rozrywka (http://www.off-topic.pl/forum-11.html)
+--- Wątek: Nowości w kinach (/thread-30.html)

Nowości w kinach - Lili - 12-26-2012

W tym wątku możemy zamieszczać info o nowinkach w kinach

Dziś premiera filmu Piąta pora roku

Kraj: Polska
Gatunek: Dramaty, Obyczajowe
Czas trwania: 96
Premiera Polska: 2012-12-26
Premiera Świat: 2012-05-07
Dystrybutor w Polsce: Kino Świat

Obsada:
Marian Dziędziel - Witek
Ewa Wiśniewska - Barbara
Andrzej Grabowski - Bogdan
Leszek Lichota - Gospodarz
Agnieszka Mandat - Irena
Gabriela Oberbek - Gabriela Oberbek Tirówka
Teresa Szmigielówna - Staruszka
Natalia Rybicka - Autostopowiczka

Opis Filmu: Na pozór co może ich dzieli – pochodzą z odmiennych środowisk, mają inne priorytety, różni ich nawet doświadczenie życiowe. Witek (Marian Dziędziel) to owdowiały kierowca, który przejechał dotychczas wiele kilometrów, ale nie ujrzał jeszcze nic poza rodzinnym Śląskiem. Barbara (Ewa Wiśniewska), będąca na emeryturze nauczycielka muzyki, nie potrafi pozbierać się po utracie najbliższej osoby – słynnego malarza, z którym spędziła najpiękniejsze chwile swojego życia. Pragnąc wypełnić ostatnie życzenie partnera i rozsypać jego prochy nad morzem, w punkcie ich pierwszego spotkania, bohaterka prosi o pomoc do Witka. W czasie obfitującej w dziwne odkrycia wyprawie na drugi kraniec Polski, dwie zagubione dusze połączy przyjaźń, która da przezwyciężyć największe różnice.

RE: Nowości w kinach - Wercia - 12-26-2012

O, nie słyszałam o tym filmie. Brzmi interesująco.

Wielkimi krokami zbliża się też polska premiera filmu Hobbit. Wybieracie się, interesuje was ta tematyka? Ja osobiście nie przepadam, ale mój mąż jest wielkim fanem Tolkiena i nie ma opcji, żebym się od tego wymigała Oczko

RE: Nowości w kinach - Lili - 12-26-2012

o tak mój mąż tez uwielbia te klimaty...duże dzieckoUśmiech i pewnie mnie wyciągnie na seans...
ja wołałam książkeUśmiech

RE: Nowości w kinach - Kasia23 - 12-26-2012

a ja dziś widziałam reklamę nowego filmu Baby blues, słyszała może któraś coś więcej na temat tego filmu?

RE: Nowości w kinach - Makuffka - 01-01-2013

Film przedstawia historię niedojrzałej 17-latki, która zostaje matką. Ojciec Antosia to nastoletni Kuba. Natalia nie jest pewna, czy kocha Kubę, a Kuba nie wie, czy kocha Natalię. Jednak dziewczyna chciała mieć dziecko, bo fajnie jest mieć dziecko. Wszystkie młode gwiazdy jak Britney Spears czy Nicole Richie mają dzieci. Ale dlaczego tak naprawdę Natalia zdecydowała się na macierzyństwo w tak młodym wieku? Może odpowiedź kryje się w tym co piszą nastolatki na internetowych forach? Chcą mieć dziecko, żeby w końcu ktoś je naprawdę kochał, żeby same miały kogoś do kochania...

premiera w Polsce 4 stycznia wybiera się ktoś?

RE: Nowości w kinach - Kartoflanka - 01-18-2013

Sęp- podobno bardzo dobry polski thiller i tuż po premierze Oczko skusił się ktoś z was na obejrzenie w kinie?

RE: Nowości w kinach - evitas - 12-21-2015

ja polecam; Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy, super film, byłem w kinie, trochę przeszkadza dubbing, ale do przyzwyczajenia.