Forum Off-topic
Sztuczne pazury - Wersja do druku

+- Forum Off-topic (http://www.off-topic.pl)
+-- Dział: Ogólnie (http://www.off-topic.pl/forum-6.html)
+--- Dział: Kobiece sprawy (http://www.off-topic.pl/forum-7.html)
+--- Wątek: Sztuczne pazury (/thread-5.html)

Sztuczne pazury - Lili - 12-25-2012

Mam pytanie do Was, bo traktuję Was jako mądre babska ;P

Mam obrzydliwe paznokcie, krótkie, rozdwajające się, obgryzam je - no pfuj jednym słowem. Kosmetyczka mnie namawia na paznokcie żelowe - krótkie i ponoć estetyczne. Ma takie moja babcia - wyglądają całkiem ładnie, ale ona ma jakieś takie różowo-perłowe, a ja chciałabym srebrne matowe albo naturalne (czyli wg. mnie beżowe bez perły, połysku itp).

1) Czy sztuczne pazury mają szanse wyglądać naturalnie rzeczywiście?
2) Pracuję w laboratorium wśród acetonów i innych odczynników - paznokcie mają rację bytu>
3) Czy te paznokcie nie są uciążliwe?

Nie pytam na forach o paznokciach, czy urodzie, bo prostu problemy są nieco inne i nietypowe, a poza tym mam do Was duuużo zaufania.

Tipsy generalnie kojarzą mi się bardzo źle, ale moje paznokcie są w stanie opłakanym i nie wierzę w zmianę tegoż stanu.

RE: Sztuczne pazury - skakAnka - 12-25-2012

co prawda nie jestem specjalistką w dziedzinie paznokci, ale skoro nikt inny póki co nie może ci nic napisać to wypowiem się ja Szczęśliwy

żelowe paznokcie naprawdę wyglądają naturalnie - jesli poprosisz kosmetyczkę o takie a nie inne z pewnością takie ci zrobi. w końcu od tego ona jest Język wydaje mi się, że nie są też uciążlwe, tym bardziej, że nie chcesz jakichś koszmarnie długich zagiętych szponów tylko tuż przy opuszku. ale nie jestem pewna czy jesli masz do czynienia z różnymi dziwnymi substancjami w pracy to takie paznokcie długo się u ciebie utrzymają. no bo w końcu aceton zmywa lakiery itp...

RE: Sztuczne pazury - Lili - 12-25-2012

no i te substancje z którymi mam do czynienia najbardziej mnie odstraszają no nic poczekam może ktoś jeszcze coś napisze w tym temacie

RE: Sztuczne pazury - Makuffka - 12-25-2012

Dużo też zależy od tego jakie macie paznokcie. Łatwo to wypróbować zwykłym lakierem. Jeśli schnie długo po pomalowaniu i po dwóch dniach ma odpryski tzn., że Wasza płytka szybko się natłuszcza i tipsy też nie będą miały półtora miesiąca trwałości.
Dobra kosmetyczka spiłowuje tipsa nie uszkadzając płytki - jest ich bardzo niewiele. Zanim sama zaczęłam zakładać tipsy byłam w wielu gabinetach i najgorsze są te, które robią to w godzinę. Niestety dobre założenie tipsów trwa około 2-3 godzin.
Każda z nas jest inna - musicie wypróbować i zobaczyć. Nie da się powiedzieć: załóż albo nie zakładaj.

co do substancji tu sie nie wypowiem bo nie mam do czynienia

RE: Sztuczne pazury - Wercia - 12-25-2012

Wydaje mi się, że przy Twojej pracy chcąc mieć piękne paznokcie musisz chyba jednak oduczyć się na początek tego niezdrowego nawyku obgryzania paznokci. Bez tego nic nie pomoże, nawet żelowe tipsy. Bo co jak z rozpędu je zaczniesz obgryzać? Smutny

RE: Sztuczne pazury - Lili - 12-26-2012

no tak tego powoli się staram oduczyć...a jednak trochę odruchowo wychodziUśmiech

RE: Sztuczne pazury - Wercia - 12-26-2012

Słyszałam kiedyś o takim preparacie, który nanosi się na paznokcie i kiedy zaczynasz je obgryzać to on taki gorzki smak wydaje, że odechciewa Ci się tego obgryzania. Może na początek, zamiast tych żelowych, spróbowała byś tego? Wiem, że to mało przyjemna metoda oduczania, ale myslę, że skuteczna. Pomyśl jakie piękne paznokcie, może nawet własne, będziesz potem miała Uśmiech

RE: Sztuczne pazury - Lili - 12-26-2012

no chyba to będzie tańszym rozwiązaniem nawetUśmiech

RE: Sztuczne pazury - Kasia23 - 12-26-2012

witajcie
czy któraś z was samodzielnie ściagała manicure hybrydowy czy lepiej u kosmetyczki? po jakim czasie go zciągacie ?

RE: Sztuczne pazury - Kartoflanka - 01-18-2013

wydaje mi się,że sensownie i dobrze zrobione szuczne moga przypominać naturalne-ale tylko jesli nie sa zbyt długie.
osobiście raczej ich sobie nigdy nie zafunduję- może i nadaja sie ale dla kobiety która nie sprząta, nie gotuje i nie musi używac rąk do niczego poza dlubaniem w nosieOczko