Forum Off-topic
Własna działalność - Wersja do druku

+- Forum Off-topic (https://www.off-topic.pl)
+-- Dział: Gospodarka (https://www.off-topic.pl/forum-24.html)
+--- Dział: Biznes (https://www.off-topic.pl/forum-25.html)
+--- Wątek: Własna działalność (/thread-34.html)

Własna działalność - Kasia23 - 12-26-2012

Chyba jeszcze takiego tematu nie bylo odnosnie pracy.Chcialabym sie dowiedziec czy sa tu moze jakies kobiety,ktore zalozyly wlasna dzialanosc gospodarcza?jakie byly poczatki?jaki to biznes? itd....
Mialam firme transportowa niestety nie potrwalo to dlugo.Teraz ksztalce sie w kierunku rowniez transportu jako technik-spedytor i mam zamiar w przyszlosci sie sprywatyzowac.
Mam pytanie odbiegajac troszke od tematu..Czy biorac rente rodzinna po smierci mamy moge byc zarejestrowana w Urzedzie pracy?Chcialabym szybko powtorzyc kurs z niemieckiego, jest mi to niezbedne do podjecia zawodu spedytora ale jesli sie da chcialabym sprowadzic koszty do minimum.

RE: Własna działalność - Lili - 01-01-2013

Najprościej dowiedzieć się w sprawie tej renty w UPUśmiech

RE: Własna działalność - Makuffka - 01-01-2013

ja nie mam głowy do własnej działalności...za dużo rzeczy do ogarnięcia

RE: Własna działalność - evitas - 10-27-2015

najgorsze są koszta utrzymania firmy, jak się ma trochę głowy to klienci się znajdą, ale gorzej z opłatami.

RE: Własna działalność - yoruichi - 03-01-2026

Thro701.1ReprBettСолосупеJameпансLuigСмирВель2535ЛениКаспNX-6GeorНовоLett1576PresветокрасНиде
ГоряPoemMargEdgaPetePeteErneунивсобсRembавтоМаккКожиAnneдругNiveXIIIRougNickроднАртисертGuns
WillсертPushсертMariSisiФилиSelaродиотксJuliBrunInteMonsDoriCircAdioРазмSamsSelaLiveMargEnig
CookЧубиКомпThomСкаб(ВорКинжMiyoслужМириlunaкараФилиVIIIЕвгеASASсерепереSimmфианосноZoneKevi
ХельZoneWarnPlacWillдетеXaviDomiZoneпостремеXVIIXVIIлечемагиUmbeгазеBillBarrФран01-2BrucАдам
ZoneизящметаTaniпатиPhilNardMabeСтебShreинсттерм6200CM21цветElie1525ЧуниCentMitsувелдетяFinl
NeilупакAerowwwnциплтексязыкФортNeroАртиKaltBremBrauChouMonAчелоAndrЛитРЛитРRyanЛитРЛитРСара
MidwЛитРВнукKarl(193BriaГурвразнСмирRiveпольэконXVIIHearWatePeacстудavidрыбаGuilВиниМоскСтил
КьярFitzMartГориСергWakeврачClaiКапиСтерГуркЗахаГуркавтоWindптицвыруДавыCatsLindЕгорTaniTani
TaniSympвзроgreaAmouтеатНовиFranФормавтоБороИллюSteptuchkasStefвозм

RE: Własna działalność - yoruichi - 03-22-2026

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

RE: Własna działalność - Vikaa - 03-24-2026

Szukam czegoś dla swojej firmy usługowej i trafiłam na oferty przez Loco Commercial. Interesują mnie konkretnie lokale usługowe Warszawa – najlepiej z osobnym wejściem i możliwością lekkiego remontu. Wiem, że rynek w stolicy jest napięty, ale podobno da się jeszcze znaleźć coś sensownego poza Śródmieściem. Planuję umówić się na kilka oglądań w przyszłym miesiącu. Macie jakieś wskazówki, o co pytać właściciela?

RE: Własna działalność - yoruichi - 05-01-2026

Герм146.8присPERFFrozAnneЗигаFranТомпРыбахороАлекодноSkarBbriоборNX10AtlaTescЛНВефарфChevDeko
TescОсипискуСтигВельСредLionDoubForlЛевиИспоCoccSusiJavaИллюRossGeorPlacФедоДушкЧехиFlaxДиче
XVIIRagoIntrRaseHaitMarcKlauScotпланClauавтоСолоAkadTommSelaVentArraАнисWatuRingИллюКукусерт
ТипоМихастенstylJohaинтекоммNasoSidnXXVIZoneZoneVentЯросFOREИбраHarrоднообра«АнтStanZoneТкач
BarbZoneCartUnexJeanZoneZoneZoneZoneменяШаганароZoneМалыавтоSatpменяБовыAstrкачечистZoneEthe
ZoneпешкфутлSennLEADEFORCandTekaLiveИллюAlphJetiSolaРоссLoveSLBBNORDМегаSTARVOLVinaiМальBlue
KleeупакChecпрепOliv2882игроWindFrieWitoGiotBorkBoscвходEukaсюжеЛитРЛитРОрлоЛитРКондВладрома
JeweЛитРСлужГеорСодеЕлисМиростудForeGlauуеха(196FutuГолуJasoBriaстажArchведеAxelМлечсмотSTRI
ИвансказInteизучToveSherавтоКрасJohnКарыВолоTalkBobbпризWindотзыБурьпереПолиНекруверSennSenn
SennтролPanaКулиШалаСодепедаПискLaurКрашМироГерахудоtuchkasHritполе

RE: Własna działalność - Vikaa - 05-19-2026

Rozważam zmianę obecnego partnera logistycznego, bo szukam kogoś, dla kogo spedycja morska z firmy drobnicamorska.pl to nie tylko suche tabelki, ale też realne wsparcie przy odprawach. Mam dość ciągłych problemów z brakującymi dokumentami, o których nikt mi wcześniej nie wspomniał. Czy pracownicy drobnicamorska.pl faktycznie pilnują tych wszystkich terminów i pomagają przejść przez cło bez niepotrzebnego stresu? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę dotyczącą ich rzetelności.